Slide

Paloikkunat & Palonsuojaikkunat

Hatrick Oy on paloikkunoiden ja palonsuojaikkunoiden valmistukseen erikoistunut kotimainen yritys. Valmistamme sisäpaloikkunoita ja ulkopaloikkunoita palonsuojausta vaativiin kohteisiin. CE- merkityt tai tyyppihyväksytyt paloikkunat ja palonsuojaikkunat valmistetaan ja merkitään vaatimusten mukaisesti ja niiden käyttö on turvallista.

Monipuolinen valikoima

Monipuolisesta valikoimastamme löytyy paloikkunoita ja palonsuojaikkunoita erilaisiin kohteisiin, joissa on erityistarpeita tai viranomaismääräyksiä paloturvallisuudesta. Ulospäin paloikkunamme näyttävät tyylikkäiltä, turvallisuudesta tinkimättä.

Tutustu paloikkunoihimme tai ota meihin suoraan yhteyttä, niin autamme sinua valitsemaan käyttökohteeseen sopivat ikkunaratkaisut.


”Yhtä yksittäistä syytä hyvin toimivasta kokonaisuudesta on vaikea irrottaa, mutta arvostan erityisesti: ennakkoon saatavia hintoja, toimitusaikojen pitävyyttä, tuotteiden korkeaa laatua ja tuotteiden räätälöitävyyttä. Ja asiointi Arin kanssa on aina mukavaa.” – Jorma Jokinen, Tammelan Tasorakennus Oy

Lue asiakaskokemus


Ota yhteyttä:

Ota meihin yhteyttä, niin räätälöidään kohteellesi sopiva ikkunaratkaisu tai soita suoraan myyntiin!

Kimmo Perkkiö
Keski- ja Pohjois-Suomi
Puh. 044 389 3176

Ari Kokkonen
Etelä-Suomi
Puh. 050 387 6010

  Paloikkunat ja palonsuojaikkunat sisätiloihin

  Paloikkuna ja palonsuojaikkuna sisätiloihin. Tutustu lisää ikkunavaihtoehtoihin ja niiden ominaisuuksiin alapuolelta.

  Sisäpaloikkunat

  Väliseiniin suunnitellut paloikkunat ovat tyyppihyväksyttyjä paloluokissa E30/EI15, EI30 sekä EI60.

  Paloikkunat täyttävät tiiviyden (E) ja eristävyyden (I) osalta Suomen rakentamismääräyskokoelman osan E1 vaatimukset sekä eurooppalaisen luokitusstandardin SFS-EN 13501-2 mukaiset EI60, EI30, EI15 ja E30 luokkien palovaatimukset.

  Sisäpaloikkunoissa voi olla jakokarmeja.

  paloikkuna kiinteä karmi

  Lue lisää MEKS Palo – paloikkunoista

  Sisäpaloikkunoiden käyttö

  Sisäpaloikkunoiden avulla luodaan palo-osastointeja rakennuksen sisälle, jotka rajoittavat palon leviämistä rakennuksessa ja mahdollistavat turvallisen poistumisen. Paloikkunoiden erityinen rakenne tekee niistä paloa kestäviä paloluokituksen mukaisesti.

  Paloikkunoiden käyttökohteita ovat mm. sairaalat, koulut, päiväkodit sekä muut julkiset kohteet, joissa palon leviämistä sisätilaoissa tulee rajoittaa palo-osastoinnilla.


  ”Hatrick on luotettava ja asiantuntevan palvelun kumppani. Räätälöinneistä huolimatta saimme yhdestä osoitteesta tarvittavat tuotteet luvatusti. Pikkuasioiden ja muuttujien ei anneta vaikuttaa kokonaistoimituksiin. Yhteistyö on reilua, suoraa ja yhteisen edun mukaista.” – Jarkko Karvonen, YIT Suomi Oy

  Lue asiakaskokemus


  Palonsuojaikkunat ja paloikkunat ulkoseinään

  Ulkoseinään soveltuvat paloikkunat ja palonsuojaikkunat. Tutustu lisää ikkunaratkaisuihin ja niiden ominaisuuksiin alapuolelta.

  Ulkopaloikkunat

  Ulkoseinään soveltuvat paloikkunat ovat joko kiinteitä- tai avattavia paloikkunoita. Avattavat ikkunarakenteet saa avata vain huollon ja pesun ajaksi sitä varten erikseen tarkoitetulla työkalulla (irtokahva).  Avattavat paloikkunat valmistetaan paloluokissa E30/EI15, EI30.  Kiinteät paloikkunat valmistetaan luokissa EI15, EI30 ja EI60.

  Ulkopaloikkunat valmistetaan A-mallisina (yksiosaisina ilman jakokarmeja).

  Ulkopaloikkunoiden käyttö

  Palonsuojaikkunan käyttöä vaaditaan esimerkiksi tilanteissa, joissa viereinen rakennus sijaitsee alle kahdeksan metrin etäisyydellä ikkunallisesta seinästä tai ikkunat rajoittuvat poistumistienä käytettävään luhtikäytävään, ja niiden alareuna on alle 1400 mm korkeudella käytävän lattiasta.

  Käytettävän ikkunan on oltava palonsuojaikkuna myös silloin, kun rakennuksen ulkovaipan sisänurkassa on osastoraja, ja nurkassa sijaitsevat ikkunat ovat alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan.

  MEKA kiinteä paloikkuna

  Lue lisää MEKA Palo – paloikkunoista

  MSEA avattava paloikkuna

  Lue lisää MSEA Palo – paloikkunoista

  Ulkopaloikkunoiden vaatimukset

  Lasirakenteet täyttävät tiiveyden (E) ja eristävyyden (I) osilta Suomen rakentamismääräyskokoelman osa E1 vaatimukset sekä eurooppalaisen luokitusstandardin SFSEN 13501-2 mukaiset EI60, EI30, EI15 ja E30 luokkien palovaatimukset. Lasirakenne täyttää myös Suomen rakentamismääräyskokoelman vaatimukset rakennuksen käyttöturvallisuudesta.

  Ulkopaloikkunoiden käyttökohteet

  Ulkopaloikkunoita käytetään niin uudisrakentamisessa, tiheärakenteisissa kaupunkiympäristöissä kuin vanhojen rakennusten saneerausten yhteydessä.  Saneerauskohteessa käyttötarkoitusmuutos vaikuttaa myös rakennuksen palosuunnitteluun. Olemme toimittaneet ulkopaloikkunoita mm. Olympiastadionin saneeraukseen, Helsingin Puistosairaala (ent. lastenklinikka). Katso lisää referenssikohteita.

  Toimintaamme ohjaavat viranomaismääräykset sekä sertifioidut ISO9001 ja ISO14001 johtamisjärjestelmät. Olemme myös edelläkävijä Lean-toimintatavassa sekä jatkuvassa parantamisessa.

  Ota meihin yhteyttä:

  Ota meihin yhteyttä, niin räätälöidään kohteellesi sopiva ikkunaratkaisu.